O matičnim ćelijama

Matične ćelije iz krvi pupčna vrpce nemaju specifičnu ulogu i mogu da se razmnožavaju i preobražavaju u skoro svaku neophodnu ćeliju organizma. To su nediferencirane ćelije i mogu se pretvoriti u specifične ćelije, one koje trebaju našem telu.

 

Uzimaju se na porođaju- posle samog rađanja deteta- bezbolno i sigurno za bebu i majku.

 

Naučna dostignuća

Otkriće matičnih ćelija je jedno od najvećih u savremenoj medicini. Brzi razvoj kliničkih dostignuća i terapijski rezultati doveli su do mogućih lečenja tečkih bolesti- činjenica, koja nije bila predviđena.

Najvažniji izvor matičnih ćelija je krv  pupčane vrpce, tkivo pupčane vrpce i placenta. Odatle se uzimaju hematopoetske i mezenhimalne matične ćelije.

Matične ćelije, koje se mogu uzeti na porođaju, su jedinstvene, jer su genetski materijal, koji nije pretrpeo proces starenja organizma i nosi originalni DNK osobe.

Dokazano je da se mogu upotrebiti u terapiji onkohematoloških bolesti ( leukemija, maligni limfomi, aplastične anemije) , anemije, imunodeficijentne bolesti. Transplantacija matičnih ćelija značajno pomaže prilikom oporavka posle hemioterapije. U geneteskom inženjeringu se koriste za pravljenje lekova integrisanim sa matičnim ćelijama.

Čuvanje matičnih ćelija iz umbilikalne krvi u Biohellenici

Mi smo najveća banka tkiva na Balkanu i jedna od najvećih u Evropi. Za nas je najvažnije da predlažemo najbolji kvalitet!

Kod nas dobijate sertifikat sa tačnim brojem sačuvnih matičnih ćelija, jer koristimo najmoderniju tehnologiju za izolovanje i prebrojavanje.

Zašto sačuvati matične ćelije

Z

Procedura je potpuno bezopasna i bezbolna za mamu i bebu. Za razliku od ostalih metoda uzimanja kod odraslih.

Z

U umbilikalnoj krvi se nalazi visoka koncentracija hematopetskih matičnih ćelija.

Z

Jer to je neprocenjiv biološki materijal, koji pripada detetu i koji može kasnije da upotrebi, da ih pokloni ili sačuva za svoju porodicu.

Z

100% kompatibilnost sa detetom i velika mogućnost za članove porodice.

Z

Kada se čuvaju u tečnom azotu, one zadržavaju svoj kavalitet, ne menjaju se i mogu se odmah upotrebiti.

Z

Čuvanje matičnih ćelija na porođaju su najefikasnije i efektivne pri lečenju

Z

Matične ćelije se primenjuju u više od 17 medicinskih specialnosti

Sačuvajte matične ćelije

na porođaju

Uložite u budućnost i zdravlje vašeg deteta!

KRATKA ISTORIJA MATIČNIH ĆELIJA

\
1978

Otkrivene su matične ćelije u umbilikalnoj krvi

Posle otkrića su usledila istraživanja, gde se kaže, da broj hematopetskih matičnih ćelija značajno opada kod dece stare 8-10 dana. To ukazuje da sa starenjem dolazi do  drastičanog  pada u krvi pupčane vrpce. Zbog toga ćelije iz umbilikalne krvi  moraju biti obrađene i sačuvane što brže.

\
1998

Po prvi put su izolovane i sačuvane hematopetske matične ćelije iz umbilikalne krvi

Nakon tih činjenica, da su matične ćelije pluripotentne, naučnici su uvideli potencijal za lečenje kroz transplantacije i mogućnost otkrivanja novih lekova.

\
POČETAK POSLE 2000 G.

Više od 10000 transplantacija godišnje hematopetskim matičnim ćelijama

Počinju prva klinička ispitivanja i eksperimentalna lečenja autolognim i alogenim transplantacijama za teške i neizlečive bolesti od tada.

\
SADAŠNJOST

Približno oko 90000 transplantacija godišnje

Danas imamo približno oko 90000 autolognih i alogenih transplantacija hematopetskim matičnim ćelijama-53% autologni i 47% alogeni

Upotreba matičnih ćelija

Matične ćelije se upotrebljavaju za lečenje malignih i autoimunih bolesti. Dokazan klinički efekat imaju u lečenju više od 80 bolesti kao leukemija, limfomi , Fankoni anemija, ćelijska anemija i druge bolesti krvi, kao i klinička ispitivanja primenjena za lečenje dečije cerebralne paralize, autizma, mladalačkog diabeta u celom svetu.

Želim da sačuvam matične ćelije

Da imam zdravu i srećnu porodicu